Massor av tankar!

4kommentarer

Natten mellan den 4-5/7 2007 regnade det ockå. Det var natten då min vän EB bestämde sig för att lämna sitt hem för att inte återvända mera. Kl halv fyra denna regniga natt tog EB sitt liv, ett liv som enligt henne inte var värt något, ett liv som inte hade någon betydelse. Svårt för oss att förstå. Svårt att förstå hur hon kunde lämna sina barn. Många frågor har snurrat i mitt huvud, många timmar, dagar, veckor .... till år, har tankarna funnits där. Jag kunde inget göra, detta var EB,s vilja. Dagen innan livet tog slut gick vi en långpromenad med våra hundar. Inget ovanligt för oss, vi var mycket ute och gick, vi tältade, åkte på utställningar, tävlingar och massor av annat kul. Vi pratade i timmar, om allt, jobbiga saker, trevliga saker, framtiden.... Men just denna dagen var tankarna grå, har hänt förut och då har det löst sig. Vi pratade om livet, om att vara betydelsefull för någon, att någon tycket om en, att någon väntade på en. Jag kramade henne, höll hennes hand, vi skrattade, EB grät och jag tröstade, EB sa" livet går vidare vad som än händer". Detta hade oxå hänt innan. Spelade ingen roll hur mycket man än visade sin glädje över att få vara hennes vän. När vi skildes åt denna dagen kramades vi länge, EB tackade för att vi hade gått en så lång runda och pratat. " DU är min bästa vän" och "Glöm nu inte att anmäla dig till kursen vi pratade om", sa EB. Jag lovade att fixa det när jag kom hem. Vi skulle höras om några dagar för att planera vilka etapper som vi skulle ta på Blekingleden. Hon hade redan packat för vår tripp vi skulle nu bara boka dag. Enligt EB,s man hade hon börjat skriva på sitt avskedsbrev någon timme senare. Jag kan fortfarande inte förstå, vill inte förstå. Saknar henne. Hade hon sett mig nu hade hon sagt, "som du ser ut, men det går om tills du gifter dig" ang mina förkylningsblåsor som håller min läpp stor och blodröd.


Best Friends 4-Ever, står det på min nyckelring jag fick av dig då du varit med din familjen i London.

Tack för de åren vi fick ihop, tack för att du lät mig komma nära dina tankar. Aven om jag inte kan förstå, så hoppas jag att du har frid i din kropp att du slipper att plågas mera. Jag tänder ett ljus för dina barn så att de orkar kämpa vidare.
Kram på dig där upp och glöm inte vad vi lovade varandra. .....
.......och som du sa "livet går vidare" men ack så tomt.

Saknad





4 kommentarer

JOhanna och familjen

05 Jul 2009 20:49

Usch vad hemskt!! Tänker på er, på hennes familj!

♥ Johannan ♥

05 Jul 2009 20:51

Åh :O jag beklagar sorgen!

Och tack för din fina kommentar, och för att du har en så underbar dotter :D

Fia

05 Jul 2009 23:07

Fy vad tragiskt, ett människoliv som är värt så mycket... Himlen fick ännu en fin ängel att vaka över, hoppas att hennes själ finner ro. Kramar och tankar till dig och hennes familj, Fia

Angelica

06 Jul 2009 17:04

Det finns inga ord som räcker till när man läser detta tragiska.

Tankar till dig och din väns familj, Angelica



Kommentera

Publiceras ej