Cigarrlåda och ekfat!

3kommentarer

Det händer inte ofta men ibland så tar jag mig en runda till bolaget för att köpa lite gott rött vin. Brukar roa mig med att läsa de olika vinernas smak och karaktär. Finns nog de som tror att jag redan varit och smuttat på det goda innan jag gått in i butiken när jag står där och små fnissar över hur någon bara kan komma på allt detta som beskriver de olika vinerna. Läste om ett vin som bland annat smakade cigarrlåda och ekfat, får mig att tänka på rökig whiskey. Bränd russinsötma, smak av fat och kryddfrisk avslutning med en kombinerad styrka och kraft med balans och elegans. Eller vad sägs om viner som får entrecoten att sjunga i gommen. Inför pappas 80-års dag så har jag valt vin med omsorg trots att jag vet om att huset röda är det godaste enligt honom. Idag så blir det ekologist grönt te för gommen att rulla sig i.
 
Men det går lika bra med ett glas gott vatten!
 

De tre S:en!
Söndag, sol och sängen!
 
:-)
 
 

3 kommentarer

Cecilia Andersson

15 Jun 2014 22:43

haha... vin beskrivningar är ju bara för tokiga ibland.

Annars ville jag också passa på att tacka för din kommentar, blev verkligen jätte glad! Det känns så roligt att ha fått haft med lite extra passagerare på resan genom bloggen! :) tack igen! och så kan jag ju inte låta bli att bli väldigt nyfiken. Vad gjorde ni i Aussie 2013 och vad ska ni hitta på i oktober?

KRAM

Mia

16 Jun 2014 08:36

Cigarrlåda - rökig smak, ja, där får jag samma sorts associationer som du. Men hur sjutton smakar en sjungande entrecote? Den sinnesbild jag får är förstås att det är såååå väldigt gott... Problemet är att vi människor gillar ju inte samma sak... så en entrecote som sjunger för dig, kanske känns mesig för mig... ;-)

S

18 Jun 2014 09:27

Den roligaste smakbeskrivningen jag sett - på ett mörkt öl tror jag - var "våt häst". Hur smaskigt låter det? ;)

Kram!

Kommentera

Publiceras ej