Soppedag!

8kommentarer

Just nu snöar det så mycket att jag inte ser bort till den lilla viken där änderna brukar simma runt när inte isen ligger. Snöovädret skulle hålla på hela eftermiddagen så man får ju bara hoppas att flingorna inte blir större än vad de är nu för då bygger det på snabbt. Är ju bara tvungen att köra väderleksraporteringen först så att ni vet läget. Kan ju glömma bort det annars.... :-)
 
Annars så har jag varit hos sjukgymnasten. Nya övningar som kommer att ge mig massor av träningsvärk i hela kroppen. Ska bli skönt för jag gillar att ha träningsverk. Min sjukgymnast är toppenbra och väldigt duktig, har koll på allt som har med kroppens alla dela att göra. Han har föresten koll på mycket annat också, vet inte hur många språk han sa att han kunde. Så har han humor och det kan nog behövas i hans yrke.
 
Men nu ska ni få veta vad jag ska ha till middag idag. Jag blev så grymt sugen på soppa efter att jag varit hos sjukgymnasten så jag stannade till vid butiken för att inhandla vad som behövdes för att få till ett smarrig hopkok. Morötter, palsternacka, rotselleri, purjolök, potatis och lite kött. Läste i en tidning för ett tag sedan att sötpotatis skulle vara gott i soppa så en sådan fick det också bli. Sötpotatis är ju egentligen en perenn ört och tillhör vindeväxterna, stjälkarna är ettåriga. Det finns många olika färger på sötpotatisens kött, jag valde en rosa rotknöl. När jag sedan stod här hemma med min sötpotatis så tänkte att sådana kanske jag skulle börja odla, men så lätt verkade det inte vara eftersom denna knölen kräver väldigt mycket värme. Precis som jag då med andra ord. Om nu inte knölen är behandlad med något sort medel som gör att den inte ska växa så kan man plantera den inomhus ifall man vill prova. Undrar vad det kan vara för giftigt medel i den potatisen, måste jag kolla upp. Troligtvis så kommer jag att överleva för jag köpte bara en och det ska väl kroppen klara av att rensa bort. Hur som helst så kommer min soppa att sitta fint när den väl blir klar. Kanske skulle ge mig på att göra klimp också. Det kom jag ihåg att mamma alltid gjorde i soppan och vad jag minns så var det väldigt gott.
 
 
 
 
 
 
Slörp på er!
 
:-)
 
 

8 kommentarer

S

31 Jan 2014 16:38

Ser ut som en äkta vintersoppa det där! Jag tar med sötpotatis ibland när jag rostar rotsaker i ugnen. God och fin färg.

Hoppas träningsprogrammet kommer att hjälpa.

Smaklig måltid!

Mia

31 Jan 2014 19:03

Soppor är underbart gott så här års. En av mina återkommande är potatis o purjolökssoppa. Varmt inombords och gott för smaklökarna!

Anonym

31 Jan 2014 19:27

Här har det också kommit lite mera snö, men inte så mycket och inte så besvärligt som det varit på många andra platser
fast man vet ju inte hur det blir ikväll och inatt.
din soppa lät god och sötpotatis är också så gott
kram

Inger Maryissa

31 Jan 2014 19:29

Det var jag som skrev här ovanför ;-)
Det hjälper tydligen inte att kryssa i rutan:
- Kom ihåg mig.. här
utan man måste skriva namn, bloggadress varje gång man kommenterar
kram igen

Soffie

31 Jan 2014 21:29

Mums med en sopa att värma sig med....ha en härlig helg

Ailas

01 Feb 2014 11:48

Soppa är riktigt gott! Lagade fisksoppa senast, tog lite av vad jag brukade ha till hands... blev riktigt smakligt. Det är snart lunchtid, men har ingen aning om vad det blir idag... så jobbar en riktig bohem. :)

Önskar dig en riktigt fin lördag!
Kram

AnnaKK

01 Feb 2014 13:44

Jag har faktiskt aldrig ätit sötpotatis - borde väl testa nångång, kanske. :-)

Däremot vet jag att man kan odla dem - fast det får bli i kruka, så man kan se till att de alltid har det så varmt som de behöver! Och innan man planterar dem så ska man förgro dem genom att sticka ner typ halva päran i ett glas vatten. :-)

Spanaren

02 Feb 2014 17:51

Soppoman så hur smakade sötpotatisen? Bättre med vanlig potatis eller ...
Toppenfina bilder/ kram

Kommentera

Publiceras ej