Hus 18 av 100!

2kommentarer

Wämöparken i Karlskorna har många fina hus bevarade. Jag gillar verkligen att strosa runt för att känna och lukta men även fundera på vad huset bär med sig i sin historia. Tyvärr så är det inte bara sådana som jag som smyger runt för att helt oskyldigt uppleva. För några år sedan så befann sig även han som ville se det lilla torpet i lågor alldeles för nära med sina stickor. Tidigt en morgon så var det tänt. Jag blir alltid lika bedrövad när sådant händer med vårt kulturarv, pyromanen själv stod en bit bort och tittade på medan lågorna slukade stora delar av byggnaden. Inte heller helt ovanligt. Men nu efter flera års arbete med stockar, flis och halm står den där så fin till min stora belåtelse. Titta och njut. Men först lite information :-)
 
 Ursäkta jorden på tavlan!
 
Våren 2012

 
 
 
Våren 2013
 
 
 
 
 
Hösten 2013
 
 
 
 
 
 
 
Mycket bra jobbat!
 

2 kommentarer

Bosse Lidén

25 Sep 2013 15:41

Nästan samtidigt som vi letade bostad i vår nuvarande stad åkte han äntligen fast. Den ökända pyromanen som ställt till så mycket skada under flera år. Sista gången kunde det gått riktigt illa för de som bodde i lägenheterna. Hoppas er pyroman också åkte fast. Kul att de byggt upp stugan igen. Ser jättefin ut.
På tal om en annan byggnad i din stad. Jag såg att Karlskrona Bibliotek haft den goda smaken att köpa in min roman "Mina fotsteg i ditt hjärta". :)

Jah Hollis

03 Oct 2013 19:05

Ja, det är sorgligt när sådana får för sig att bränna ner saker för sitt eget nöjes skulle. Nu får vi hoppas att den renoverade byggnaden lämnas i fred.

Kommentera

Publiceras ej