Kontantlös bank!

5kommentarer

På vårt bankkontor i byn kan man inte ta ut pengar längre, det är nämligen kontantlöst. Det går inte ens att beställa pengar för hämtning. Men i automaten som står utanför kan du ta ut upp till 8.000 på en vecka.  För min del kan det kvitta, men vi har en grupp människor som fortfarande vill ha kontanter i byrålådan och plånboken. Det var mamma som ringde och ojade sig idag över hur det blivit. Hon och pappa hade blivit tilldelade var sitt kort som de kunde använda. När jag sa till mamma att hon kunde handla för det i butiken och på nästan alla ställe.....fick jag en väldigt lång utläggning som jag ska bespara er. En bank utan pengar!!? Nej, ut med de gamla på gatan där de kan stå helt öppet med koden på en handskriven lapp till allas beskådan. Hon fick lova mig att aldrig ta ut större summor utan att ha dottern med sig som vakthund.
Men som tur är, i alla fall i skrivande stund, kan man fortfarande köpa sill i fiskaffären, bröd på bageriet och bensin på bensinstationen.
 
 
 
Annars är det solsken hos mig!
 
:-)

5 kommentarer

Inger Maryissa

11 Jun 2013 15:37

Tycker det går lite för långt med att det blir mer och mer kontantlöst på banker och i butiker
Alla har av olika anledningar inte kort,
och besvärligt och otryggt blir det t.ex för äldre med uttag i bankomater och med kort i butiker
kram

Peranders

11 Jun 2013 16:18

Superfin bild. Jag har mitt lönekonto på en bank som fortfarande hanterar kontanter. Det tycker jag är bra. Ibland uppstår situationer då man fortfarande behöver sedlar och mynt.

AnnaKK

12 Jun 2013 10:06

Nu har jag inte varit på de bankkontoren som jag tidigare har varit stadig uttagare av kontanter på på länge - men jag tror faktiskt att åtminstone det ena av dem numera är kontantlöst!? Hur sjutton kan man kalla sej bank när man inte vill ha med pengar att göra!? Och tydligen inte med kudner heller... FNYS!!!

Vid det här laget har jag tröttnat på bankerna överhuvudtaget! >:-I De kan stoppa upp sina bankomatkort nånstans...! Jag använder ett annat kort - ett mastercard som är kopplat till bensinbolaget där jag brukar tanka bilen. Inga årsavgifter, inga aviavgifter, upptill 45 dagars kredit och en klar och tydlig faktura på alla inköp man gjort under en månad. Vill man så kan man sätta in pengar på det koret också, och då får man även högre ränta på dem än vad banken ger. Kontanter skaffar jag mej numera i mataffären, genom att be dem dra några hundralappar extra när jag betalar med detta kort. Men det är ju fortfarande för himla dåligt att man mer eller mindre ska vara tvingad att använda kort och komma ihåg koder osv...

S

12 Jun 2013 14:17

Jag såg just idag på Coop en äldre dam slita med att läsa på kortläsardisplayen (svårläst även för en med normal syn), och sedan leta runt i hela plånboken för att hitta fusklappen där hon hade koden. Smidigare?

Men bilden var väldigt vacker. :)

Kram!

Spanaren

13 Jun 2013 07:22

Snabbtittar i din blogg och på dina foton och du ... vilket vackert foto och flera gånger Wow /kram

Kommentera

Publiceras ej