Loppisfynd!

3kommentarer

På en loppis för många många år sedan så köpte jag en liten röd skål som jag flitigt använt. En alldeles lagom liten skål att äta sina frukostflingor ur, eller en god äppelkaka med vaniljsås. Tanken har aldrig slagit mig att leta efter flera förrän jag hittade en till för tre somrar sedan på en av Ölands alla loppisar. Nu letar jag alltid efter små röda skålar då jag besöker en loppis, mycket bra att ha något att söka efter så köper man inte en massa annat. Så när jag, dottern och två av mina barnbarn besökte en av de närliggande loppisarna förra veckan så vad hittade jag då - tre stycken till för endast en Selma. Så nu har jag fem. Jag tror skålarna är lite magiska för de skiftar i färg, allt från mörkrött till skimrade röd om jag ställer den i solen.
 
 
Har du gjort några favoritfynd på loppis?
 
:-)

3 kommentarer

Mia

13 Jul 2013 20:53

Nej, loppisfynd har jag inte gjort... mest beroende på att jag väldigt sällan befinner mig på loppis. Men de där små skålarna skulle jag mycket väl kunna placera i något av mina skåp.

Vad är en selma?

Ailas

13 Jul 2013 22:14

Grattis till fynden! Snart har du ett helt dussin, gissar jag. :)

Jag brukar oftast fynda böcker, om jag besöker loppis. Spännande det också.

Kram

AnnaKK

14 Jul 2013 08:59

Vad fin!! Jag är inte så bra på att skilja ur de verkliga fynden och så där på loppis, men jag försöker iallafall att lära mej mer. Inte för att göra klipp kanske, utan mer för att veta vad det är jag ser - och kanske även köper. Får jag ögonen på nåt jag gillar, så får det i regel följa med hem även om det egentligen bara är att betrakta som skräp. :-)

Det senaste året eller så har jag spanat mycket efter äldre porslin med blå dekor, som är i så pass bra skick att det går att använda. Målet är att få ihop en duglig vardagsservis där alla delarna kan vara olika men ändå funka tillsammans. Små djupa tallrikar som passar till frukostfil, gröt och dylikt har jag lyckats bäst med så här långt, men även antalet mattallrikar växer efter hand så snart ska det nog faktiskt gå att börja använda dem också.

Kommentera

Publiceras ej