Värsta bilföraren

6kommentarer

Programmet Sveriges värsta bilförare får mig att tänka på min barndoms söndagar. Min första upplevelse med en dålig bilförare var färden till söndagsskolan. Vilken skräckupplevelse, varje söndag kl halv 10 blev jag hämtad. Den lilla damen sittande på två tjocka telefonkatalog och en sliten ryakudde, ändå nådde hon inte upp för att se ut genom rutan, hon kikade mellan ratten och instrumentbrädan. Baksätet var redan fullt av barn, sittande på varandra och utan bälten. Platsen framme var alltid ledig eftersom jag steg på sist. Varje gång jag hoppade in i bilen så säger damen "nu är alla Guds lamm samlade, må herren vaka över er". Jag knäppte mina händer i hopp om att det den lilla damen just sagt skulle stämma. Må herren vaka över oss, sa jag tyst till mig själv. Pengen som jag fått av mamma höll jag krampaktigt i min slutna hand, jag hade nog märken flera dagar efter att pengen hamnat hos den nickande negerpojken sittande på en låda längst fram i lokalen. Söndagsskolan var roligt att åka till om det inte hade varit för oron inför bilfärden dit och hem. Vi sjöng mycket och fikan var underbar med smörbakade kakor och hemkokt saft. Jag sa aldrig något om hur rädd jag var att åka för hade mamma vetat hade jag aldrig fått åka med dit igen, ingen av mina föräldrar hade körkort på den tiden så skräckfärden var enda sättet.
Om det var för att herren vakade över oss eller om det var för att vi hade tur att inget hände vet jag inte men
överlevde gjorde vi varje söndag i många år.


Stormen har sitt eget sätt att avverka

Fredag hela dagen!

:-)

6 kommentarer

Marie-Louise

11 Feb 2011 12:05

Ja det där programmet är helt otroligt, hur har de ens lyckats ta sina körkort undrar jag. Det är skrämmande att veta att dessa förare finns ute i trafiken.

Och vilken tur att skräckfärderna varje söndag gick bra...

Åke

11 Feb 2011 13:56

Vilken underbart berättad historia, skriv små noveller Lotta

Ailas

11 Feb 2011 14:49

Massor med galningar sitter bakom ratten, helt sant. Många av dem är inte ens nyktra... Ryser när jag tänker på det.



Jag får erkänna att min kompis och jag liftade en del i vår ungdom. Det var vanligt i Finland på den tiden. En gång skulle vi till Åbo från vår lilla stad och fick lift med en galning vars omkörningar jag inte glömmer. Tror att han försökte impa på oss. Det gjorde han nu inte, utan där kom också behovet av bön fram... och hem tog vi oss med tåg!



Så bra att du överlevde!



Kram

soffie

11 Feb 2011 21:42

ibland kan man undra var de hittar sånna folk som vill ställa upp i de programmet,

va bra du skriver men usch va läskigt att ha de bilturerna varje söndag för dej,

tur söndagsskolan var bra,

kram

AnnaKK

13 Feb 2011 08:37

Det fanns en tid då det bara var en i kompisgänget som hade körkort, och följdaktligen var vi andra ofta hänsvisade till att åka med honom. Vi skulle dock inte till söndagsskolan, utan snarare till nåt dansställe, och jag tror vi ofta drack en grogg extra enbart för att våga åka med i just den här personens bil! 8-X Ändå kör han inte så illa så han på långa vägar skulle platsa i "Västa Bilföraren", men varit av med körkortet har han däremot varit... Han kanske tog sej ett par öl (den gången han mötte polisen) för att överhuvudtaget våga åka med sej själv!? Ähum! >:-I



Hoppas helgen i dina trakter är lika fin vädermässigt som den är här!? :-) Trevlig söndag!!!

♥ Carina ♥

13 Feb 2011 10:55

Det var nog en skyddsängel som var med er :)

Underbart berättat!

Kram

Kommentera

Publiceras ej