Bättre sömn

4kommentarer

Att gå till tandläkaren är många gånger ingen trevlig upplevelse, det är dyrt även om man knappast hinner sätta sig för 900 kr. Men en sak som är bra med att gå till tandläkaren är alla tidningar som finns där. Nu kan man ju i och för sig få många tidningar för 900 kr, men då får man ju inte munhålan genomgluttad på köpet. Tandläkaren är säkert värd sin timlön kanske. När jag var hos tandläkaren igår så fick jag vänta en stund innan det blev min tur så jag hann att bläddra igenom många tidningar. Nu fatttar jag, de har så många tidningar för om de blir försenade så ska man inte klaga för där finns så många att välja på.
Till sak!
När jag satt där och bläddrade fick jag se en överskrift med " bättre sömn med örter" va bra tänkte jag.
Mjölk och honung främjar kroppens produktion av serotonin som har en lugnande verkan. Minns då man var liten så brukade mamma värma mjölk om man inte kunde sova. Ska prova om det även hjälper på 80-åringar som har svårt att komma till ro. Men det som var en nyhet för mig var sallad. Man skulle lägga ett färskt ekologiskt salladshuvud i en halv liter kokande källvatten och låta det stå och dra i tio minuter Sila ifrån vattnet och drick det en timme innan du går och lägger dig.
Är det någon som har provat?


Vissa kan somna utan både varm mjölk och salladsavkok

Sov så gott!

:-)

4 kommentarer

AnnaKK

25 Feb 2011 08:45

Jag tycker det är just allt drickande innan läggdags, som oftast gör att nattsömnen blir förstörd!?



Två koppar kaffe på kvällen till exempel, betyder garanterat att man måste upp och kissa runt 2-3 på natten... <:-) Och därefter kan det vara jättesvårt att somna om - och jag tror INTE att jag skulle vilja försöka med något mer att dricka i det läget!? Hm...



Fast två glas rödvin brukar man ju i och för sej kunna sova ganska gott på... Kan man ta det klockan fyra på morgonen, och sen köra bil till jobbet klockan sju??? Förmodligen inte... <:-I



Ha en fin fredag! :-)

Selma

25 Feb 2011 15:36

Tandläkaren är ingen skoj inrättning men tur att den finns.

Ailas

25 Feb 2011 16:53

Salladshuvud? Oj, vad de hittar på! En del gamla kurer är nog klokare än alla dessa nymodigheter som kommer och går i media. Jag brukar lägga mig när jag blir trött. Blir jag inte det en kväll, så sover jag mer nästa. Har alltid funkat utmärkt.



Var också hos tandläkaren igår. Funderat på att blogga om det, får se om det kommer något.



Trevlig kväll! Kram

♥ Carina ♥

25 Feb 2011 21:26

Haha, nä det har jag aldrig testat. Det funkar säkert om man tror på det. Tron kan ju försätta berg :)

Kram

Kommentera

Publiceras ej