Vit chokladpannacotta med hallonmouse

3kommentarer

Hittade ett recept i en tidning och jag blev så sugen!!!

Det här behövs till 6 personer:
1½ gelantinblad
½ vaniljstång
3 dl vispgrädde
½ dl mjölk
100 g vit choklad
Hallonmoussen:
1½ gelantinblad
200 g frysta, tinade hallon
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Garnering:
hallon

1. Panacotta:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min.
Snitta upp vaniljstången. Koka upp grädde och mjölk och vaniljstång. Ta kastrullen från värmen.
2. Hacka chokladen och rör ner i grädden tillsammans med gelantinenbladen.
Rör om tills gelantinbladen och chokladen smält. Ta upp vaniljstången.
Häll upp gräddblandningen i sex serveringsglas och låt stå i kylen att stelan i två timmar.
1. Hallonmousse:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min. Mosa hallon och värm hälften i en kastrull.
Ta upp gelantinbladen och låt dem smälta i de varma hallonen.
2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa grädden för sig.
Rör ner hallonen i äggvispet och vänd ner grädden.
3. Fördela moussen ovanpå pannacottan och låt stå kallt i minst 2 timmar.
Garnera med hallon.



Lycka till!

:-)

3 kommentarer

Sara - Mamma till Nova

14 May 2010 09:55

Ojja, hon smakade på kontrollen. :P Haha. Vi hade ju självklart tagit ut batterierna. Men hon gillade den. =P

mimmione

14 May 2010 11:27

GOTT, ska nog fixa efterrätt idag, trotsar allt och tänker grilla ikväll, hur än vädret är....

Åsa

14 May 2010 18:34

Tack för att du tog dig tid att kika in hos mig och lämna en kommentar. Det värmer...

Kommentera

Publiceras ej