Columba oenas

5kommentarer

Inte det bästa stället att lägga sina ägg men det är ju inte alltid man kan råda över hur andra vill bosätta sig.



På ena husgaveln så växer en klätterhortensia som jag beskar kraftigt i höstas för att gaveln behövde målas. Tydligen tyckte duvan att det var en ypperligt bra plats att sätta bo på. Men nu så får det vara med att skrapa och måla tills de små liven flyttat. Två små ägg har duvan fått och det ska bli kul att följa hur det går. För att inte störa så får Gozzi mest ligga på andra sidan av huset för om han sträcker sig upp på bakbenen så kan han nå henne. Jag ska kolla lite nogare på henne för att se vad det kan vara för slags duva. Kan ju vara kul att lära sig skilja på de tre olika duvslagen, ringduva, tamduva och skogsduva. Deras läten skiljer sig också åt och det kan ju vara lättare för en duvamatör som jag att lära sig skillnaden på så sätt. Jag återkommer om detta i ett senare inlägg.

:-)

5 kommentarer

Supermom

17 May 2010 13:03

Ja jag försöker vila! Och dricka mycket... det är inte annat jag kan göra, för jag fryser och är väldigt seg i huvudet. Tack för omtanken!

mimmione

17 May 2010 14:57

Spännade med lite nya hyresgäster, det kan ju bli en hel följetong i din blogg om allt vill sig välv

T I N A

17 May 2010 15:39

sv: tack & ja allt är bättre nu:)

Åsa

17 May 2010 19:15

Sv: Ja, jag undrar det också. När min son dog tänkte jag såhär: Min son vill inte att jag stänga in mig i lägenheten, dra ner persiennerna och krypa under täcket.

Det hjälper inte mig. Snarare tvärtom.



Kram

Annelie

17 May 2010 19:53

Nu är vi en bit på väg, en tuff känslomässig vecka närmar sig men den fixar vi tillsammans! Kram kram

Kommentera

Publiceras ej