Viken

4kommentarer

"Viken" är en personaltidning för oss som är anställda inom Karlskrona kommun.
Alltid lika trevlig att få detta färgsprakande lilla informationshäfte i sin hand. Nu mera så läser jag allt. Tidningen har fina bilder och läsvärda texter. Jag och min arbetskamrat var med i ett repotage i förra numret. Fotografen som vi hade med oss halva natten fick plumsa i massor av snö när han skulle fotografera oss på hala vintervägar. Men nu ska vi inte hänga upp oss på snö, det var ju såååååååååå länge sedan ;-).

På första sidan så ser man en bild på bladpersilja som står i en rostfri bunke, någons händer plockar där bland bladen, man kan nästa känna lukten av persiljan när bladen delas från stjälken. Ivrigt bläddrar man då vidare för att läsa ur tidningens innehåll.
Kommunchefen Ingrid undrar med sin överskrift om "hur många vänner har du?". Då börjar man ju genast fundera på det. Jag läser vidare och kan då se att hennes rader handlar om sociala medier som facebook, bloggar, tvitter...osv. Kommunen håller just nu på att ta fram riktlinjer för användandet av de nya medierna.
Ingrid skriver då vidare att även om hon är en nyfiken person så har hon även ett stort behov av intregriet och att det är det som stoppat henne från att vara med.

Men hur är det egentligen med integriteten för oss bloggar och fb användare. Många tror att man hänger ut sitt liv in på sömmen. En del men långt ifrån alla. Jag har snart haft min blogg i två år. Men vad vet mina läsare om mig?
Låååååååångt ifrån allt!



Medan jag stilla sörplar på mitt goda te så läser jag vidare i min personaltidning...

Jag måste ha retat gudarna,
för det är bara regn hos mig.....

:-)

4 kommentarer

Vilhelmina

09 Jun 2010 14:31

Jag är också väldigt privat och visst går det att ha både blogg och Facebook ändå! Man skriver ju verkligen inte om allting! Min blogg är ju "bara" träningen dessutom, jag gör ju så mycket annat men det har jag valt att inte ha med. Alla behöver inte veta allt.

Selma

09 Jun 2010 19:52

Man väljer ju vad man vill berätta och inte.

Ailas

09 Jun 2010 20:51

Jag tror att man som bloggläsare utvecklar en förmåga att läsa mellan raderna, om man följer någon en tid... men, det innebär verkligen inte att man vet allt! För övrigt är det faktiskt trevligt att inte veta alltför mycket, fantasin behöver sitt. :)

soffie

09 Jun 2010 22:39

man skriver ju det man vill och känner för jag är noga med att ej skada någon i min blogg,va fin bild,

kram

Kommentera

Publiceras ej