Svampplock och blåbärsris

0kommentarer

Regnet öste ner halva natten och med foppa på fötterna så var det rätt så simmigt kan man säga. Lite frusen försökte jag sova men efter två timmars huttrande i sängen klev jag upp för att fixa till mig för att gå på möte ute på Oskarsvärn.
Efter en runda på Maxi för att handla lite så var det dax att dra till W. Maten var klar när jag kom fram, alltid lika gott och välkomnande. W var på sprudlande humör. Annelie bakade goda muffins som vi skulle ha till kvällsfikan. Men innan gosakerna skulle ätas så tog vi en lång skön runda till skogen.


Mormors goding i blåbärsskogen

Så mycket blåbär det fanns. I morgon ska vi tillbaka för att plocka de ljuvliga bären, men då ska vi ta med oss en hink så att vi  kan ta med hem. W har en annan teori hur de ska hanteras. Det är bara till att stoppa in dem munnen och så rakt ner i magen.


Mums mums......

Inte nog med att det fanns hur mycket blåbär som helst, skogen var även full av gyllengula svampar som nu ligger och väntar på att få bli stekta i smör.


Skogens guld.

Nu är det snart dax för Eketorp och det ska bli gutt att få lägga sig med tanke på att det har ju inte blivit allt för mycket vila.

:-))

Kommentera

Publiceras ej