Lycko Slanten

1kommentarer

Kommer ni ihåg, Lycko Slanten? Med serien, Spara och Slösa. Barnbarnet hade fått ett ex från skolan som blev min frukostlektyr idag. I detta nummret så bakade Spara och Slösa pedagogisk tårta. Slösa hade alldeles för många tårtbitar och enligt mamman skulle hennes pengar aldrig räcka till allt, medans då Spara hade endast en tårtbit som det stod, spara på. Temat för detta nummer var familjens ekonomi, kul läsning, Om man lägger ihop alla löner i Sverige och delar det med antal personer som har lön så ligger medeltalet på 25 800 per månad. Oj, då! När skatt och dyligt är betald så blir det en timpeng på 120 kr. Så för att tjäna ihop till en fotboll måste du jobba 1 timme och 29 minuter enligt tidningen. Eller om du vill gå på bio måste du jobba 33 minuter. Man kunde även läsa ett repotage "Om det var billigare förr". 1978 kostade en liter bensin 1,85 kr och Januari 2009 10,24 kr och kronans värde har gjort att bensinen är dyrare idag. Men en semesterresa till Kreta är billigare idag enligt uträkningen som tidningen gjort.
Sveriges befolkning har ökat med ca 76.000 personer förra året. Vid början av detta året bordde vi 9 259 000 personer i Sverige. 
...och så lite om bollar. Det är ingen som vet var fotbollen kommer ifrån,  men troligtvis så spelade kina redan 300-talet föra kristus enligt hittade tecken. Bollen var då gjord av läder fylld med fjädrar. Den storsta av bollar är Basketbollen och den minsta är golfbollen. ja, så nu vet ni det.



Idag är inte en vanlig dag, för idag är Gozzi med Dennis och Sara på en runda till S föräldrar. Jag gick en liten runda med Nikon och det kändes konstigt att inte ha med Gozzi. Men jag är jätteglad att Gozzi fick följa med för det är bara bra att han kan umgås och lyda andra utan att jag är med.

Så ska jag bara jobba en natt till innan jag är ledig en hel vecka.
Häääääääääääääääääääääääääärligt!!!!!!!
Vilket gott väder ute;-))

1 kommentarer

edinskan

12 Apr 2009 18:28

Idag lotta, är det entligen dax!!! mitt

lilla barnbarn kommer o ska bo här en hel vecka!

det ska bli så kul! snart snart tar han ett krumsprång in i hallen o ä så lycklig som bara den. han har egen säng med sej, med duntäcke,dunkudde o en innesko. blir nog en promenad i kväll till ica. tänkte han skulle få ngt gått till kvällen,grisöra blir det nog.kram

Kommentera

Publiceras ej