Tänk så fort dagarnas innehåll kan förändras. Från full fart.... till tv-soffan och toan. Vilken tur att Tv-avgiften är betald för är det något som jag gör så är det att kolla på TV, hela långa dagarna. Vid datorn kan jag endast sitta korta stunder. Så länge smärtan sitter som ett strypgrepp ska jag vara i stillhet. Även om jag nu skulle vilja så kan jag inte. Jag har googlat i smyg om det kan finnas något som möjligtvis kan förkorta läkningstiden eller i alla fall slippa något av denna hornagubbens smärta som gör mig galen. Idag är det fem dygn sedan det hände så om jag fattat det hela rätt så ska det kännas mycket bättre om två dagar. Om det nu inte skull göra det så kommer ortopeden i Karlskrona få titta på röntgenplåtarna på måndag, man vet ju inte...de kan ju ha missat något.
 
Fruktsallad som lördagsgodis.
 

Idag kom det några välbehövliga droppar
men ingen åska.
Men... vad det regnat och åskat på sina håll.
 
 
// Klantskallen
Mitt mantra ä "KLANTSKALLE"!!
 
Ordet ringer inne i mitt huvud hela tiden. Man ska inte göra något när man är så medveten som jag var. Jag visste att under plåten som låg för källingången bara låg där som skydd för djur och vatten. Den låg inte där för att jag skulle stå på den när jag skrapade huset. Men snabbt gick det, brak...nästan två meter och jag hade en jävla tur. Brutet nyckelben och mörbultad och så en ambulansfärd till Kalmars sjukhus. Jag ska aldrig mera klaga när jag har maginfluensan, för att kräkas såååå många gånger med brutet nyckelben är inte att rekommendera. Så nu ska jag bara hitta en bra förklaring till "varför och meningen" med denna klantiga händelse. För att det är något mystiskt över detta, det vet jag.
 
Så med dessa rader säger jag bara...
"på återseende"
 
 
Tack till mina döttrar som fanns där och höll mig i handen.
Tyvärr måste jag erkänna att ni har en mamma som är en  "KLANTSKALLE"!!!!!
 
 
 
 
Igår lagade jag och en kompis mat till ett bröllop på 70 personer. Mycket trevligt och gästerna var mer än nöjda. Så idag är det lugna gatan med tanke på alla förberedelser och matlagning som helgen för övrigt stått för. Temat för bröllopet var marint, mörkblått och vitt. Brudens tärnor hade mörkblåa klänningar med paljetter, den blåa färgen på klänningarna var så mörk att den nästan gick i svart. Mycket snyggt. Alltid kul att träffa nya människor och att få vara delaktig på ett bröllop där alla är så nöjda är alltid trevligt. Tårtan var väldigt populär och gillades av brudens släkt som kom från England. Botten av choklad med några lager av någon slags sylt samt ett något hårdare skal än marsipan. Tårtan hette något speciellt sa tjejen som bakat den, jag inte minns vad.
 
 
Vem bär ut tårtan? Dottern som var med och hjälpte till anmälde sig frivillig.
 

Underbart väder ännu en dag,
så nu drar Gozzi och jag ner till bryggan.
 
:-)
Vilket drag på Östersjöfestivalens karnevalståg i Karlshamn i gårkväll. Där var allt från skaka rumpa och nakna magar till mera påklädda karnevalsdeltagare. God mat och många andra aktiviteter bjöd festivalen oss på hela kvällen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fredagmys vid spisen!
 
:-)
 
Kaffe är inte min grej precis, jag har aldrig gillat kaffe, det smakar illa och ibland även luktar det illa. Men när jag såg plåtburken som Gevalias kaffeköpare fick på köpet så var jag bara tvungen att inhandla både kaffe och burk. Så här bryggs det kaffe med kärlek kan jag lova, inte till mig själv men ifall någon annan vill ha.
 
 
 
:-)
Hade tänkt att städa men solen hindrar mig så det får vara till en annan dag. Ifall det blir dåligt väder framöver så kan det ju vara bra att ha något att göra då. Inte utan att jag behöver lite extra energi inför det här stambytet eftersom alla grejer som finns i hallen, badrummet, klädkammaren och köket ska tömmas på prylar. Det är ju 14 dagar tills dess så det behöver jag ju inte belasta mitt huvud med nu. Energin kan ju i och för sig vara bra att samla på sig.
 
 
. Tummen upp för vy-kort!
 
Ha en bra dag!
 
:-)
 
 
 
 
...nu tar vi dem...nu måste Sverige visa Italien var skåpet ska stå.
Ikväll tittar alla på kanal 4 i mitt hus, värsta bioljudet.
HEJA HEJA HEJA!!!!!
 
 
 
Är ni med!!!!!
 
:-)
 
Om du fortfarande har fläderblommor i din närhet så kan du lätt få till lite extra sommarsting.
 
Frasiga blommor!
 
Klipp 10-12 blomklasar av fläder,
skölj noga i kallt vatten och låt rinna av.
Gör en vanlig pannkakssmet på
1 ägg
1½ dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk strösocker
1 krm salt
Doppa klasarna i smeten
och
fritera snabbt
i majs- eller rapsolja i en stekpanna
Doppa i strösocker och servera direkt
Räcker till 4 personer
 
Mumsmums!
 
 
 
Gyllene tider var i Ronneby brunnspark igår
11.850 personer var där för att sjunga med.
Värsta öset sägs det!
 
Ha en bra dag...
 
:-)
 
 
Grattis på din födelsedag min älskade Gozzi!
 
 
 
Snyggast och finast!
 
:-)
När frukosten var på plats idag på morgonen så tog jag flickorna och Gozzi och drog till blåbärsskogen. Siktet var inställt på att en paj skulle stå på bordet som fika på eftermiddagen. Oj så mycket blåbär det fanns, på ett och samma ställe plockade jag snabbt ihop en liter. Jag gillar verkligen att plocka blåbär, handblockade ska det vara så att de är och förblir hela och fina. Småtjerna var blå och fina runt munnen då vi gick hem från skogen.
 
 
 
 
Mycket mumsig paj kan jag lova!
 
:-)
 
 
Sista semesterdagen för många, första semesterveckan för andra!
Jag får vänta fem veckor till, men det gör inget för jag gillar att jobba på sommaren.
 
Ibland kan det vara skönt att bara sätta sig ner och filosofera :-)
 
 
 
Oavsett semester eller inte,
så önskar jag er en bra dag!
 
:-)
På en loppis för många många år sedan så köpte jag en liten röd skål som jag flitigt använt. En alldeles lagom liten skål att äta sina frukostflingor ur, eller en god äppelkaka med vaniljsås. Tanken har aldrig slagit mig att leta efter flera förrän jag hittade en till för tre somrar sedan på en av Ölands alla loppisar. Nu letar jag alltid efter små röda skålar då jag besöker en loppis, mycket bra att ha något att söka efter så köper man inte en massa annat. Så när jag, dottern och två av mina barnbarn besökte en av de närliggande loppisarna förra veckan så vad hittade jag då - tre stycken till för endast en Selma. Så nu har jag fem. Jag tror skålarna är lite magiska för de skiftar i färg, allt från mörkrött till skimrade röd om jag ställer den i solen.
 
 
Har du gjort några favoritfynd på loppis?
 
:-)
När vi var i Ullared i våras så köpte jag tre påsar med daliaknölar som jag för ett tag sedan planterade i tre krukor. Två av krukorna är terrakotta som jag köpt på Ikea. Tänkte köpa tre men alla krukor utom två av de som var kvar var spruckna så två var bättre än ingen. Jag gillar det materialen för de får en så härlig nästa lite sunkig utsida då de varit använda ett tag. De håller fuktigheten bättre också om man blöter de rikligt innan man åker hem. Nu växer det så det knakar i krukorna och snart så kommer knopparna att slå ut. Hoppas att färgen stämmer med anvisningen på påsen, om så är fallet så ska de bli vinröda. Det var min arbetskamrat som tipsade mig om att man kunde plantera dahlia i krukor, enligt henne så kan man plantera allt i krukor. Så mitt nästa planteringsprojekt är att plantera en ros i en kruka som jag måste flytta på. Jag gillar krukplanteringar, smidigt och lätt att flytta dit man vill var man vill i trädgården.
 
 
Fredag och jag är ledig!
 
:-)
Min dator hade fått bildkoma så jag var bara tvungen att föra över på den externa hårddisken. Vad snabbt det går att samla på sig bilder på datorn, ändå så är jag duktig med att rensa när jag för över från kamera till datorn. Jag tycker det är svårt det här med att lagra, lägga i mappar för att lätt kunna hitta det jag söker senare. Skulle leta efter ett foto för ett tag sedan åt en vän men den var omöjligt att hitta. Nu när jag skulle föra över så hittade jag den i en mapp som jag inte tittade i då jag letade. Får försöka hitta en bra och smidig lösning på detta.
 
 
 
Härliga sommardagar!
 
:-)
Önskar alla en underbar dag!
 
 
 
Ska vi plocka blommor i min trädgård,
du och jag.....tralalaaaa!!!
 
:-)
Jag kom rätt, smidigt som en plätt! Något som är väldigt kul med att åka buss utan resesällskap är allt man hör, om man så vill eller inte vad andra pratar om. En kvinna som satt snett bakom mig hade träffat en man som hon skulle på date med. Om detta hade hon en hel del att berätta för sin väninna som var med på bussen, om hon skulle få vara med på själva träffen framkom aldrig eftersom jag satte in mina proppar för att lyssna på några av sommarpratarnas program på P1.
 
Mitt i språnget stannade den upp för att klia sig bakom örat.
 

Öland ger hälsa kraft och mod :-)
Förhoppningsvis så ska jag hinna med bussen som går 07.10 från Bergåsa till Kalmar om några timmar då jag slutar jobba. I Kalmar fortsätter min bussfärd på en annan buss till Köpingsvik. Tur att bussen bara går till Kalmar ifall man somnar, hade inte varit kul att vakna upp halvvägs till Stockholm. Ska bli lite spännande att ta bussen till Öland eftersom det aldrig hänt innan. Sist jag åkte buss till Kalmar för ca 10 år sedan så satt det en överförfriskad herre på sätet framför mig och höll låda hela resan upp. Men eftersom jag åker så tidigt så ska det nog vara rätt så lugnt misstänker jag. Vi får se varifrån jag bloggar nästa gång :-)
 
Kameran fick följa med på jobbet, dessa rådjur ser vi varje morgon på samma ställe.
 
Ha en bra dag!
 
:-)
Det var inte utan att det drogs på smilbanden och ögonbrynen höjdes när jag för många år sedan undrade varför det inte fanns några datorer på äldreboendet som jag jobbade på som timanställd. Inatt då vi var hos en brukare som råkat trycka till på larmet ofrivilligt så kom vi inklampande just som damen satt och roade sig med något på sin ipad. Idag är det många fler av våra äldre som har dator och de har även upptäckt många roliga spel att roa sig med. Jag hörde av en bekant som jobbar på ett boende att de köpt in konsol-spel till mångas förtjusning. En studie som gjorts på ett universitet visar att data- och tv-spel kan öka äldres välmående. Har man kul så mår man bra. Som tur är finns det ingen åldersgräns på lekandet.
 
 
 
För att inte frångå alla brukares samtalsämne så säger jag:
"Något disigt men solen är på G"
 
:-)
Farligt många erbjudanden och andra lockande prylar när jag kom till butiken idag som fixade mitt modem. Jag behöver verkligen en ny dator nu när skärmen är trasig på min laptop. Ingen mening att laga den heller med tanke på självrisken och att denna har ett par år på nacken. Visst det går ju att ha tv-skärmen kopplad som skärm men jag kan inte se mina bilder riktigt, färg och form stämmer inte alltid.  Modemet är fixat och butiken lämnades utan andra impulsköp. Måste ju tänka lite.....!!?
 
Hahaha...så söta de där små kusinerna
 

Mot jobbet!
Natten som var, 18 grader, så underbart!
 
Ha en fortsatt fin sommarkväll :-)
 
Så fort jag vaknat efter nattens jobb så ska mitt modem få en tur till doktorn. Vet inte vad som hänt, men det jag vet är att det inte fungerar längre. Efter härliga soliga dagar med flickorna och goebarnbarnen på Öland så kändes det lite tungt att behöva åka hem för att jobba. Något som kommer att kännas väldigt konstigt är att inte behöva gå ut med Gozzi nu när han blev kvar hos tjejerna. När jag gav mig på tur med cyklen i lördags och kamera i ryggsäcken så upptäckte jag vid första fototillfället att kamerans batteri inte var laddat, inte så smart kanske men det blev en väldigt trevlig dag ändå.Snart är första natten avklarad...och så var det bara två kvar.
 
 
 
Hoppas du haft en trevlig helg!
 
:-)
De som har planer på att gifta sig i sommar eller framöver och inte vill ställa till med värdens fest så finns det numera drop in-bröllop som blivit mycket populära. Det är bara att ta med hindersprövning, vigselbevis och en slant till vigselförrättaren så finns det redan vittne och allt på plats. Kul idé för de som vill gifta sig på ett enkelt sätt. Annars så såg jag att det är många som väljer och redan valt att gifta sig kyrkligt i år. Det är fantastisk fint att få förmånen att gå på kyrkliga bröllop. Förra året så gifte sig Dennis kompis i Augerumskyrka och det var mycket vackert.
 
 
Torsdagskväll och solen skiner
efter åskans natt och mulen dag.
Mot jobbet!
 
:-)
 
 
 
Så vackra står de där och njuter av värmen från solen, mina röda Bondpioner.
Jag måste stanna till varje gång jag ska gå förbi dessa underbara blommor.
Hoppas de inte blommat över tills jag kommer tillbaka.
 
 
 
:-)
 
 
Syrenerna utanför ladan har efter många års fritt växande nu fått bli en del av det som ska bli ett bål till nästa år. Grenarna hade knäckts av sin egen tyngd och växte mera utåt än uppåt. Även om den var mycket vacker då den blommade så var detta behövligt. Men å andra sidan så finns det gott om syrener som kan bjuda på sina vackra blommor till nästa år. Mitt nya såg som jag köpte när jag var i Boris lilla butik senast gled lättare genom de tjockaste grenar än att skära i smör. Åtta lass senare och många timmars räfsande så är jag mycket nöjd. Grannen körde förbi med traktorn och gjorde tummen upp, så det får jag väl ta som om jag gjort ett gott jobb.
 

 
 
 
Här skiner solen
och fåglarna kvittrar.
Bara till att njuta
för om några timmar
kör jag hemåt.
Jobb igen!
 
:-)
 
Hittade några roliga citat från patientjournaler i en tidning.
 
 Patienten får ont i ryggen vid snöskottning, framförallt vintertid.
Sedan igår ont i öronen, oklart vilken sida.
Denna patient har aldrig legat hos DR Johansson men hos mig har hon legat två gånger.
Smärtor vid obduktion.
Kommer ut från toaletten och ser glad ut.
Patienten mår väl. Stomin sköter sig fint och äter nu själv.
Vaknade i morse med höger hand.
Har tappat knät två gånger utan att han vet vad det är för fel.
Känner sig trött och svag efter alla diarréerna, orkar inte äta dessa mera, vill byta sort.
Värk i vänster skinka, debut ungefär vid jultid.
Patient har varit deprimerad ändå sedan hon började träffa mig 1989.
Patient läggs ut för inredning.
 
Hahaha...som det kan bli!
 
Vet ni vad detta är?
 
Hoppas ni haft en lika bra dag som jag!
 
:-)
 
Måndagen den 1 Juli
Anton och Mirjam har namnsdag
det är den 182:a dagen och vecka 25
solen skiner från en klarblå himmel på Öland
mina plymspireor har återfått sin rätta hållning
och grannens tik löper.
 
Hoppas inte badringen fungerar lika illa som den ser ut, ifall den skulle behövas.
 

:-)