När jag körde hem från jobbet idag så intervjuade de en person som åkt runt på 220 olika caféer i Sverige för att äta och poängbedöma deras punchrulle. Nu hörde jag inte hela intervjun men det var ett café i Blekinge som fått 4 av 6 punchrullar i poäng, enligt honom då. Men det där är ju bara hanns åsikt, jag kanske tycker något helt annat. Det är som med chokladbollar, den ene vill ha mjuka den andre hårda. Någon vill ha mycket kaffe i och någon annan apelsinsaft. Jag älskar chokladbollar, helst ska de vara egengjorda och lite lösa i smeten. De ska vara väl arbetade med mindre socker och smör än receptet. De måste vara riktigt smör annars kan det vara, sedan ska de rullas i pärlsocker. Allra helst ska de vara rumstempererade innan jag stoppar läckerbiten i munnen. Min hjärna började baka chokladbollar direkt då reportrarna ställde frågan rakt ut i etern nu på morgonkvisten, "vilken är din favoritkaka"!? Men nu när jag fått sukta lite så är ju kolagrottorna på caféet i Köpingsvik på Öland så goda så att jag nästan skulle kunna köra dit bara för kakans skull. Det är bara ett fel med den kakan, den tar slut alldeles för snabbt. Kanelbullar, maränger, mariabullar, biskvier är ju också gott nu när jag fått tänka till lite.
Så finns de ju andra sötisar som är betydligt nyttigare och en ren fröjd för ögat.
Här är en av dem!
Vilken kaka är din favorit?
:-)