En bra måndag!

7kommentarer

Det är bäst att bottna med en stor talrik gröt innan det är dags att ta tag i måstena.
Snart har halva denna månaden också gått.
Det är bara till att flyta med!
 
 
Simma lugnt!
 
:-)

7 kommentarer

Amanda

13 May 2013 12:20

Hoppas att du får en trevlig måndag! Kram!

Anonym

13 May 2013 16:44

Hej. Ja det är så sant att det är bara att flyta med. Men visst skulle man vilja bromsa tiden lite nu. Ha nu en fin fortsatt vecka.

Annika

13 May 2013 17:34

Hej. Ser att det står anonym som avsändare till min kommentar. Det låter så tråkigt så här kommer jag med namn. Annika.

S

13 May 2013 18:25

Ja man får försöka hänga med i svängarna.

Ha en fin kväll.

AnnaKK

13 May 2013 18:46

Nja... Nu vet jag faktiskt inte om jag riktigt vill hänga med i svängarna längre!? Kan nog tänka mej att kliva av en stund på den här hållplatsen "maj" - har inte ett dugg bråttom till sommaren faktiskt! :-D

AnnaKK

16 May 2013 08:54

Det här inlägget passar bättre att svara på objektivfrågorna i, än i det med stackars sjuka Gozzi! <:-I

Jag har ett fast 50 mm´s objektiv som jag aldrig använder. Gillar det inte alls... Men det brukar vara så att antingen gillar man fasta eller zoomar (sällan både ock!?) och då är jag en sån som är helfrälst i zoomobjektiven! :-D Fast, bör väl tilläggas då, i de dyra och riktigt bra zoomarna - inte i de billiga som brukar följa med när man köper sin kamera...

Det objektivet som jag använder till i princip allt, är ett Canon 70-200 proffsobjektiv med största bländare 2,8. Det har även bildstabilisator, och så kostar det en halv förmögenhet... Men det är värt varenda krona när man fotar så mycket som vad jag gör!! Skärpan är grym - och så får man rejäla armmuskler av att kånka omkring på det, för det väger 1,6 kilo eller nåt sånt! ;-)

AnnaKK

17 May 2013 12:09

Fundera ut vad du vill hålla på med för slags fotografering, så blir det mycket enklare att välja objektiv utifrån det. :-)

Rent allmänt kan jag väl säga att jag tycker såna där kitobjektiv (som följer med kameran när man köper den) duger alldeles förträffligt till vardagsbilder. Om du ska fota barn och barnbarn, Gozzi, hus, miljöer, trädgårdsvyer, dokumentera din semester osv. Det är helt onödigt att köpa ett dyrare objektiv till samma slags fotograferande, för skillnaden kommer inte att bli så där superduperstor.

Det objektivet du använder när du fotar fotboll tycker jag verka duga alldeles förträffligt till det, så spring inte iväg och köp ett sånt som jag skrev om igår bara för den sakens skull - det är knappast värt allt vad det kostar om du bara ska ha det till det, menar jag. Vill du däremot fotografera mindre saker på lite håll, tex fåglar och insekter och blommor och andra mindre "detaljer" - då funkar det dyrare och ljusstarkare och framförallt skarpare objektivet mycket-mycket bättre.

Om du vill fota pyttesmå detaljer på nära håll, så vore kanske ett macroobjektiv intressant!? Jag har inget sådant, utan använder en närbildslins på mitt 70-200. Men vad jag begriper så bör man isåfall välja ett macro som har en brännvidd runt 100 mm - finns med kortare (typ 50 eller 60 mm), men jag har fått för mej att det inte blir så där jättemycket macrokänsla med dem...? Men den saken är det bättre att du diskuterar med någon som har såna objektiv! :-)

Ska väl passa på att säga att 70-200 finns i en variant som inte är fullt lika ljusstark som det jag har, men som i de allra flesta fall duger gott ändå. Det väger inte alls lika mycket heller, och kostar väl ungefär bara hälften. Men skärpan är precis lika bra! :-) Och jag tror iallafall att det samma gäller för Nikons motsvarande objektiv.

Kommentera

Publiceras ej