Hjärnpausa!

3kommentarer

En studie visar att vi blir allt sämre på att pausa hjärnan, men det vi inte tänker på är att det är väldigt viktigt att vi gör det. Det är inte pausen vid datorn eller pillet på mobilen som räknas som paus. Vissa yogaövningar ska vara väldigt bra för att pausa hjänan, som tex att stå på huvudet...hahaha, det ska dessutom vara bra för blodtrycket. Meditation är också väldigt bra för att få ordning på alla intryck som vi hela tiden matas med. Vill man nu inte stå på huvudet eller sitta i yogaställning för att pausa hjärnan, så fungera det lika bra att ta ett bad, en tupplur, stirra ut genom fönstret eller bara sätta på sin favoritmusik. Det viktigaste är att man dagligen tänker på att pausa för att slippa andra besvär som kan smyga sig på om ifall man hela tiden låter hjärnan marschera på. Kan ju i och för sig räcka med att titta på en fjäril som somnat under nattlampan.
 
 
Natti Natti!
 
:-)
 
 

3 kommentarer

AnnaKK

04 Sep 2014 07:03

Det är tur man är så gammal som man är, för det du skriver om är ju något man åtminstone KAN relatera till!! Dvs jag MINNS hur det känns när man verkligen slappnar av en stund, och gör absolut ingenting. Och hur SKÖNT det brukar vara!! :-) Fast nu blev jag påmind om att det dessvärre är väldigt sällan jag gör det nu för tiden... :-I Har mer och mer lagt mej till med samma vana som den yngre generationen; pausa en stund tillsammans med mobilen... Så-å-å sant att det inte ger någon som helst vila till skallen!!

Plötsligt känns det som jag borde gå och kolla mitt blodtryck...? 8-X

För övrigt: Solen är på G här nu, så jag hoppas på ännu en underbar sensommardag!

Lycka till med målningen!! :-)

Spanaren

04 Sep 2014 07:29

Stå på huvudet är inget för mig men däremot att meditera för det klarar ung som gammal av. Läste också hur bra det var för hjärnan med meditation. Ha en bra dag/kram

Ninnie

04 Sep 2014 09:15

Hej, hjärnpausa är en viktig del av livet precis som du säger. Jag hade en hjärnpaus i helgen som gick när maken och jag var i Smålandsskogarna :) så tyst att jag kunde höra myran som kröp förbi mina fötter :) Stadsbor som maken och jag är känns det extra viktigt att ljuden som omger oss förminskas ibland. Men det är klart, vi har ju själv valt att bo mitt i city. Fin blogg du har och många tänkvärda saker att fundera på.
Ha en bra dag och kram från Skånetösen mitt i Malmö.
Kika gärna in till mig :)

Kommentera

Publiceras ej