Blågult!

1kommentarer

Jag tycker att Sveriges flagga är så fin. Jag njuter då jag är ute och kör på allmänna flaggdagar och ser vår vackra blågula flagga hissad och vajande för vinden. Konstig nog skulle det dröja allt för många år innan jag själv fick en flagga att hissa. När pappa och jag var i stugan för några dagar sedan så påpekade han att grannarna snart skulle klaga på att jag hade min flagga uppe hela tiden. Lite skämtsam sa jag att jag har många år att ta igen. För att lilla pappsen inte skulle bli allt för ledsen och orolig för att jag skulle få skäll av grannarna så hängde jag dit en vimpel istället. När jag kom hem var jag ju bara tvungen att kolla upp det där som jag redan viste ang lagen om att flaggan måste upp en viss tid och ner vid en annan var förlegad. Med marginal så kan man väl säga att jag inte varit allt för olydig med tanke på att lagen togs bort 1982.
Hur kom det sig då att vi har denna mycket vackra flagga. Jag kan ju börja med att berätta att den svenska flaggan är världens näst äldsta nationsflagga. Det sägs att blått och gult var Karls Knutsson Bondes personliga färger och när han skulle ta fram en flagga så bytte han helt enkelt ut Danmarks färger på flaggan mot sina favoritfärger.
Ärligt så kan ju knappast inte några andra färger vara bättre än en blå himmel och en gul sol på flaggan för att beskriva vårt vackra land.
 

Torsdag och en veckas jobbledighet väntas!
Men det finns annat jobb som väntar :-)
 
 
 

1 kommentarer

S

25 Sep 2014 18:08

Nog är den vacker :)

Lycka till med veckan!

Kram!

Kommentera

Publiceras ej