Underbara Sverige!

2kommentarer

Då är vi hemma igen och det var en mycket nöjd pappa som vi släppte av i gårkväll. Vilket fantastiskt land vi bor i. Varje landskap har sin tjusning och det finns hur mycket som helst att se och uppleva ifall man vill. Nu körde vi mest runt eftersom pappas ben är lite trötta och slitna men det går ju bra det också. På slingriga vägar genom Småland där vårt första stopp blev i Ruda, här serverade vi kaffe och kaka vid en gammal aktivitetspark.
 
 
 

Lite lek en stund i parken innan vi satte oss i bilen för att fortsätta mot Björkfors. Östergötland är fantastiskt fint. Det finns några vägar som är extra vackra att köra på så vi valde ut den som går mellan Horn och Kisa. Nästa stopp blev tio minuter innan Björkfors, till en underbart fin utsikt bullade upp med räksmörgåsar och en kall öl till festfiraren sedan lite kaffe på det.
 

Nöjda körde vi vidare till Björkfors där vi skulle titta på nostalgimacken. Mycket spännande saker för en nyfiken pappa att pilla på. Pappa nosade även upp en gammal grålle under en presenning.
 
 
 
Linköping och incheckning på hotellet blev vårt nästa stopp. Pappa fick vila lite innan vi satte oss på en restaurang för att äta och njuta av den ljumna kvällen. Mätta och nöjd avslutade vi med en promenad i Linköpings underbara parkområde. Trädgårdsföreningens grön- och parkområde som varit Linköpingsborna oas sedan början på 1800-talet var helt otroligt vacker. Utkikstornet på Kjettelsberget byggdes 1881 och här kan man äta gräddade våfflor från samma recept som användes i början på 1900-talet. ( Det sägs att det var en avrättningsplats här uppe till 1600-talets slut.)
 
 
 
 
 På flera platser i parken kunde man läsa tänkvärd ord för att sedan för egen del få lite att fundera och begrunda.
 
Sedan var det dags att sova gott inför nästa dags äventyr. Om den får ni läsa i morgon :-)
 

2 kommentarer

Micke

09 Jul 2014 19:09

Ja jösses vilket vackert land vi lever i, vackra bilder.
BP där...det var ju inte igår, nostalgi på hög nivå om du frågar mig. :)

Ha de gott nu.

Inger Maryissa

10 Jul 2014 21:43

Ja, Sverige är ett vackert land och speciellt på sommaren
och så mycket att se, och olika natur i de olika landskapen
kan tänka mig ni hade en ljuvlig tur och fina bilder
Kram

Kommentera

Publiceras ej